© Gates Merkulova Architects, LLP   All rights reserved
Xiang Luo Wan
Tianjin, China

A rich sequence of spaces, from public to private, has been developed. The primary entrance to the towers is from the south, adjacent to a public square with fountains foregrounding the buildings.

The four-story base forms a bridge over the road, acting as a gateway between the public square and the park. The base also provides a street wall defining the southern boundary of the park and negotiates the change in level from the ground plane to the podium which overlooks the river.

The towers make an impact at a different scale and are treated accordingly. The tower shafts are clad in a relatively neutral skin, with the upper portions having constantly changing patterns that provide variety within the context of the simplicity of the cubic volumes. The upper levels of both towers contain public functions and will be illuminated at night.