© Gates Merkulova Architects, LLP   All rights reserved
Weil Townhouse
Greenwich Village, New York

The house is small, and the traditional model of two rooms per floor with kitchens and bathrooms in the middle would have resulted in cramped and dark spaces not particularly suitable to the modern way of life. To create the sense of spaciousness, openness and light, each floor was treated as an open loft. Interior partitions were eliminated where possible; instead, translucent materials and sliding panels were used when separation between spaces was required.

The aluminum and glass rear wall, with large sliding doors and a second floor balcony, promotes a sense of flow between indoors and outdoors, visually expanding the interior space by an additional 30 feet, to the garden wall opposite.

 

 

 

 


photo: J.B. Grant